gammo

kitchen & more

Обслужване на клиенти: +35-987-858-2914
Работно време: 09:00-17:00 (Пон-Пет)

Балкански вкусове у дома: рецепта за чевапчичи

2024. 05. 26.

Балкански вкусове у дома: рецепта за чевапчичи

Ако обичате богата и вкусна храна, то едно от бижутата на балканската кухня - чевапчичи - със сигурност ще ви допадне. Тези малки наденички на скара са идеални за семейна вечеря или събиране на приятели. Вижте рецептата и си ги пригответе бързо и лесно у дома с Ankarsrum!Hozzávalók:

500 г говеждо месо

500 г агнешко месо

3 скилидки чесън

1 червен лук

100 мл вода

сол, черен пипер

1,5 чаена лъжичка червен пипер

За сервиране: хляб пита, айвар, пресни зеленчуци и цацики

 

Подготовка:

1. Настройте Ankarsrum с главата на месомелачката, като използвате 4,5-милиметровия диск.

2. Нарежете говеждото и агнешкото месо на по-големи парчета. Обелете чесъна и лука, сложете ги в месомелачка и ги смелете на ниска скорост.

3. Смесете каймата с водата, солта, черния и червения пипер. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят добре. Водата помага месната смес да стане сочна и лесна за оформяне.

4. Покрийте купата с фолио и я оставете да почива в хладилника за няколко часа. През това време ароматите ще са се слели достатъчно и пастата ще е по-твърда. 

5. Оформете месната смес на тънки наденички. Загрейте горещо олио в тиган и изпържете чеверметата до златисто кафяво. Уверете се, че всички страни са изпечени равномерно.

6. Поднесете прясно изпечените чевапи с пита, айвар, цацики и пресни зеленчуци. Хлябът пита е идеалната основа, а аджварът и цацикито са чудесно допълнение към богатия вкус на чевапчиците. А пресните зеленчуци придават на ястието свежест.

 

За още апетитни рецепти следвайте страницата ни във Facebook и се сдобийте с Ankarsrum robotgépet, за да приготвяте най-вкусните закуски с лекота!